Prijzen en stipendia
van en voor auteurs

Nina Polak ontvangt Charlotte Köhler Stipendium

26 november 2018

Het Charlotte Köhler Stipendium 2018, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, is op vrijdag 23 november uitgereikt aan schrijfster Nina Polak. In het Amsterdams Marionettentheater nam zij een oorkonde en cheque ter waarde van €5.000,- in ontvangst.

Polak krijgt het stipendium voor haar romans Gebrek is een groot woord en We zullen niet te pletter slaan. De jury, bestaande uit Yra van Dijk (voorzitter), Jeroen Vullings en Joost de Vries (laureaat proza 2013), zegt zich te verheugen op nieuwe romans van ‘deze oorspronkelijke en scherpe schrijfster.’
Lees het juryrapport

Nina Polak spreekt dankwoord uit.

Voor Nina Polak komt het stipendium als geroepen. ‘Ik heb vaak het idee dat ik een romanschrijver ben die journalist probeert te zijn. Ik ben erg blij met de erkenning en de aanmoediging om romans te schrijven.’

Over het stipendium
Het Charlotte Köhler Stipendium wordt jaarlijks toegekend aan een auteur van wie in de afgelopen vijf jaar titels of vertalingen zijn uitgebracht. Elk jaar komt een ander genre in aanmerking: proza (2018), poëzie (2019), toneel (2020) of literaire vertaling (2021). Het stipendium wordt toegekend door de Stichting Auteursprijzen, die wordt beheerd door de Auteursbond.
Meer over Charlotte Köhler prijs en stipendium

Foto’s: Inigo Garayo.