Bekendmaking nominaties Kees Holierhoek Scenarioprijs 2021

14 oktober 2021

De Kees Holierhoek Scenarioprijs wordt op 12 november voor de 14e keer uitgereikt aan de scenarioschrijver(s) van de beste oorspronkelijke Nederlandse serie. De winnaar ontvangt een bedrag van € 15.000. Daarmee is de Kees Holierhoek Scenarioprijs de grootste scenarioprijs in het Nederlands taalgebied.

In aanmerking komen oorspronkelijk Nederlandse series die tussen 2019 en 2020 op televisie of online in première zijn gegaan. De genomineerden series zijn:

Mocromaffia S2

Achmed Akkabi, Ashar Medina, Oscar van Woensel

Drie vrienden maakten samen de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk en krijgen de Amsterdamse cocaïnehandel in handen. Door jaloezie komen ze lijnrecht tegenover te staan.

Rudy’s grote Kerstshow

Luuk van Bemmelen, Martijn Hillenius

Kindster Rudy wordt aan de vooravond van zijn grote kerstshow ontvoerd door de ouders van de ernstig zieke Sara, in de hoop met het losgeld haar behandeling te betalen. Feel good serie voor de hele familie!

TreurTeeVee S2

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen

Zwartkomische serie waarin de inwoners van de stad Yolandia worstelen met de grote thema’s van het leven. Een mix van sketch en drama, absurdisme en romantiek, bittere ernst en flauwekul.

Stimuleringsprijs

De stimuleringsprijs van €5000,- voor veelbelovend talent kent de jury toe aan Dajo Leunge voor de film Donnie Mountain.

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Clayde Menso (directeur Amerpodia), Boris Paval Conen (scenarioschrijver en regisseur), Simone van den Ende (coach en dramaconsultant), Nazmiye Oral (actrice, schrijver, theatermaker), Marc Veerkamp (scenarioschrijver en theaterauteur).

Meer informatie