Thérèse Cornips Stipendium
De vertaalster Thérèse Cornips (1926-2016) heeft in haar testament voorzien in de oprichting van de Stichting Thérèse Cornips. Ze heeft tevens bepaald dat het door haar nagelaten vermogen aangewend dient te worden voor het steunen van literair vertalers en/of schrijvers. Ter verwezenlijking van het genoemde doel heeft de Stichting Thérèse Cornips, als enige erfgename, in […]

De vertaalster Thérèse Cornips (1926-2016) heeft in haar testament voorzien in de oprichting van de Stichting Thérèse Cornips. Ze heeft tevens bepaald dat het door haar nagelaten vermogen aangewend dient te worden voor het steunen van literair vertalers en/of schrijvers.

Ter verwezenlijking van het genoemde doel heeft de Stichting Thérèse Cornips, als enige erfgename, in maart 2019 haar vermogen grotendeels ondergebracht bij de Stichting Auteursprijzen in het `Fonds op naam-Thérèse Cornips’. Conform de bedoelingen van de naamgeefster zal dit fonds met ingang van 2020 en bij voorkeur jaarlijks één of meerdere stipendia beschikbaar stellen.

Foto: Thérèse Cornips met haar Proust-vertalingen boven haar hoofd in Illiers-Combray. Michiel Hendryckx.