Thérèse Cornips Stipendium
De vertaalster Thérèse Cornips (1926-2016) heeft in haar testament voorzien in de oprichting van de Stichting Thérèse Cornips. Ze heeft tevens bepaald dat het door haar nagelaten vermogen aangewend dient te worden voor het steunen van literair vertalers en/of schrijvers. Ter verwezenlijking van het genoemde doel heeft de Stichting Thérèse Cornips, als enige erfgename, in […]
  1. Toneelvertaler Mike Sens ontvangt € 1.750  voor de voltooiing van zijn vertaling van Visions nocturnes, een stuk van de Franstalige Belgische schrijver Patrick Delperdange.
  2. Ger Beukenkamp ontvangt €1.000 voor de omwerking van zijn boek Multatuli, Het leven van een klokkenluider in twintig dialogen. Deze dialogen zullen in de nabije toekomst worden gelezen, gespeeld en gepodcast.
  3. De dichteres Marwin Vos ontvangt €1.025 voor de vertaling en promotie van 15 gedichten van de in 2009 overleden dichteres Sonja Prins naar het Engels.
  4. Chiara Tissen krijgt € 1.760 om samen met theatergroep Suburbia te werken aan de repetities en montage van het door haar vertaalde stuk Tom à la ferme van Michel Marc Bouchard. Het stuk zal in de zomer van 2023 dertig keer worden gespeeld.
  5. Floor Tinga en Milouska Meulens ontvangen € 7.000 voor de totstandkoming van Het grote Caribische verhalenboek, te publiceren bij uitgeverij Querido. Het stipendium is bedoeld voor de auteurs van de geplande veertien korte verhalen.

Vlnr: Ger Beukenkamp, Mike Sens, Chiara Tissen. Foto: Almichale Fraay.
Niet op de foto: Marwin Vos, Floor Tinga, Milouska Meulens.